![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8OB6fZOY3YNeadM1Sa_mBKworqYxb7jGPQNK5vNzhSkDe3TNhhcV_EJQj-2jXAuE2HT88nJ86YOhjdvRK6kO_sphVH6IpNeyhCg1j3AhpiUVliwB4qEIVIfLPSi2V70Zn0N4l3m-y37iA/s200/IMG_20180212_194403.jpg)
Tempeh-fleky jsou mojí variací na jednoduché tofufleky. Ty jsou pak veganskou alternativou tradičních šunkofleků, jen bez použití trouby a samozřejmě živočišných produktů. Hlavními ingrediencemi mého receptu jsou tempeh, těstoviny a kysané zelí. Protože se tempeh-fleky nezapékají, jejich příprava je extrémně jednoduchá a trvá jen o pár minut déle než uvaření samotných těstovin. Zvláštností receptu je, že v něm nepoužívám sůl. Díky sójové omáčce a slanému tempehu není totiž potřeba. Recept je ideální, pokud vám zbude kysané zelí a nevíte, co s ním. Jídlo se také skvěle hodí do krabičky.
Původně jsem se inspiroval receptem na
Tofufleky s kysaným zelím. Tofu jsem však nahradil tempehem, olej vyměnil za sójovou omáčku a moje verze je na světě.
Suroviny
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaXMvSqDvyfQr8yr-j0ep8rcZ2cd3Y3BIm-B3M_Q7noHO1dqLawZyv2Cyt5tDGjAM07TnyGFhvB4TqO7HRnw1hVno4tAeR4_ptBP2chBX6eVtf4npv4A2ihAjo8U8fidVopW5pkoj5MyNA/s200/IMG_20180213_134031.jpg) |
Skvěle se hodí i do krabičky |
Následující množství vychází na dvě porce:
- 150 gramů těstovin (nejlépe nějakých celozrnných, pohankových, nebo třeba špaldových)
- Tempeh smažený / marinovaný (200 gramů)
- Kysané zelí (asi 300 gramů)
- Menší cibule
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce lahůdkového droždí
Postup
Do vroucí vody dejte vařit těstoviny. Vodu není potřeba solit, ani do ní přidávat olej. Mezitím si osmažte nakrájenou cibulku - nejlépe
na vodě a následně s trochou sójové omáčky. K hotové cibulce pak přidejte na kostičky nakrájený tempeh a ještě chvíli "smažte". Poté přidejte uvařené a propláchnuté těstoviny, lahůdkové droždí a sójovou omáčku. Vše promíchejte a nechte pořádně ohřát. Nakonec přidejte kysané zelí - to už ale nevařte, ale jen ho trochu prohřejte.
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6SkuOcKCCvqVBurKaWIoldZ2nSdjwloDUx5aNrlHPfi2dug3vfOWPoqsmgilt1SfGv-IbKRxIM3o1Tri-xCUqJtsJWe4oNTl0czm5xKdXrT9wsc9B7oXhjuMSEmtE4PN5v3vbLFNJJW6h/s200/IMG_20180212_193403.jpg) |
K osmažené cibulce přidáme tempeh |
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1LplOhlTM3-Zy03pniD01NZPICl4Xq561ZtqzVIbeic6-M-qpjSL2rVF0dWsDjSDxEVqGpl0BQlZ2QyKj7sj3bAbNNWo0zGPsTgXac9YHH3oI0HhyphenhyphenfpsZV517Dyh4r95qtmXK4UnNsg-W/s200/IMG_20180212_193644.jpg) |
Těstoviny, lahůdkové droždí a sojovka |
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCy6dvAk4d6OBmC6av0YMfoEePVym8JsE9irnchkRsC7WZKGRPWjXtBU4idGgXEUnUSGrUA5poj_oE5t-H835TE2uhzVMpXoPOnCcrdSJLOcrtLFw3mfrWrg6EdfHJ5E93hb7mVtrqkU09/s200/IMG_20180212_193858.jpg) |
A pak jen prohřát kysané zelí |
|
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.