úterý 24. prosince 2019

Vánoční dárek 2019 - Orb


Stejně jako poslední dva roky, i letos jsem se rozhodl zveřejnit další aplikaci pro programovatelné hodinky platformy Garmin Connect IQ. Tentokrát se pro změnu jedná o analogový vzhled hodinek nazvaný Orb (lepší názvy už byly zabrané). Vzhled lze různě upravovat, ale základem je opět minimalismus a úspora baterie. Unikátní vlastností je pak zobrazování doby neaktivity pomocí objevujících se "kuliček", které sledují minutovou "ručičku". Aplikace je dostupná pro větší množství hodinek včetně nejnovějších řad a podle konkrétních hodinek lze v nastavení upravit velikost zobrazení (pro různé rozlišení displejů). Aplikaci lze opět zdarma stáhnout v obchodě Garmin Connect IQ Store - tak krásné Vánoce!

Aplikaci z minulého roku - Zen Minimalist - si do teď stáhlo přes 15 000 lidí a její hodnocení 4,7/5 není vůbec špatné. Za ten rok jsem "musel" vydat 9 aktualizací, které přinesly nové funkce. Odměnou pak pro mě byla spokojenost lidí používajících tento vzhled. 

Letos jsem se rozhodl pokračovat v nastoleném trendu minimalismu, ale tentokrát použít jeden z mých konceptů analogového zobrazení času. Orb v základním režimu zobrazuje pouze dvě "kuličky" reprezentující hodinovou a minutovou ručičku. Uprostřed se pak může nacházet další kruh, zobrazující 1 - 4 konfigurovatelné datové pole, nebo pouhé prstence zvětšující se podle aktuální tepové frekvence.

Další kuličky pak mohou následovat minutovou "ručičku" podle doby neaktivity. Veškeré barvy, stejně jako velikost fontů a kuliček jsou konfigurovatelné v nastavení aplikace. To je dostupné přes mobilní aplikaci Garmin Connect a volbu "Garmin Devices / Typ hodinek / Appearance / Watch Faces / Orb / Settings.


Jedno datové pole
Čtyři datová pole
Prstence a neaktivita
Mezi konfigurovatelná datová pole patří: datum (upravitelné formáty), počet kroků, splnění denního cílu v procentech, stav baterie, ušlá vzdálenost v km, tepová frekvence, počet nastoupaných pater, teplota, kalorie a nadmořská výška. 

Aplikace je dostupná pro následující řady hodinek:
  • Fenix 6
  • Fenix 5, Fenix 5+ 
  • D2 Delta
  • Forerunner 245, 645, 935, 945
  • Legacy Hero
  • Marq 
  • Venu
  • Vivoactive 3, 4 
Aplikaci lze opět stáhnout v obchodě Connect IQ:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.