neděle 15. prosince 2019

Adventní běh pro Petrušku

Tuto neděli, 15.12. pořádá Kuba tradiční adventní Kunětickou devítku (a necelou pětku). Opět se jedná o "nezávod", jehož smyslem je setkání běžců v předvánočním čase, ale hlavně pomoci rodině, která tuto pomoc opravdu potřebuje. Letos se jedná o rodinu čtyřleté Petrušky, která má od narození tracheostomii. Veškerý výtěžek z dobrovolného startovného bude věnován právě jako pomoc této rodině. Startuje se v 10:00 a podle předpovědi to vypadá na poměrně teplé počasí.  

Celý příběh Petrušky je možné si přečíst na stránkách Dobrý Anděl.

Informace o závodě jsou pak dostupné na stránkách Race4U.

Aktualizace po běhu

V závěsu za holkami*
Letošní adventní běh Vánoce nepřipomínal ani zdaleka. Slibované oteplení sice přišlo, ale už od včera pořádně pršelo a na startu nás vítal poctivý slejvák. Nepřijet kvůli tomu by mě však ani nenapadlo - stále jsem si opakoval, co by Péťa dala za možnost proběhnout se, byť v takovém nečase. Na účasti se však počasí projevilo a já se na startu začal obávat, zda budu mít s kým běžet. Přece jenom, tahle akce není o závodění, ale o setkávání se.

Na poslední chvíli jsem si všiml Pavla a vyrazil poklidně s ním. První půlku závodu jsme si pohodově povídali a do Němčic se dokonce drželi za holkami. Ty měly na Pavla ale asi moc pomalé tempo, a tak je předběhl - mé brblání o tom, že se s nimi běželo příjemně, ignoroval.

Bahno tentokrát cákalo opravdu vysoko a já byl rád, že jsem si doma zamluvil sušárnu. Na otočce už jsem Pavla asi začínal nudit, protože se mě zeptal, zda nezkusíme doběhnout jednoho chlapíka, co před námi musel být alespoň pár set metrů. Odpověděl jsem proč ne a zařadil se za Pavla. Tempo už tak pohodové nebylo, ale stále to šlo. Na nic rychlejšího jsem ale opravdu neměl náladu.

Poklidný průběh závodu*
Chvílemi jsem si říkal, že doběhnout ho nemáme šanci, ale Pavel to rozvrhl tak přesně, že u schodů jsme ho doběhli. A světe div se, výjimečně se mi na nich podařilo předběhnout bez většího úsilí 3 běžce (a jednu běžkyni). Počítal jsem s tím, že z kopce mi to vrátí, ale tam jsem náskok ještě zvýšil - podle Strava to byl můj nejrychlejší seběh - vůbec nevím, jak je to možné.  

Letos mám opravdu dobrý pocit z toho, že to opravdu nebylo zadarmo a účast na běhu chtěla nějaké to sebeobětování. Navíc se nám s Kubovou pomocí podařilo vybrat 15 000 Kč, které snad alespoň trochu rodině Petrušky pomohou. 

Strava Flyby

* Obrázky převzaty z oficiální galerie závodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.