neděle 22. července 2018

Connect IQ - dvě nová témata

Po tématu ActiveDots, který si za půl roku stáhlo přes 600 lidí jsem si hrál s několika dalšími nápady, které jsem ale až do teď neměl potřebu zveřejňovat. Řekl jsem si ale, že by to mohla být škoda, takže jsem se rozhodl dva z nich nahrát do obchodu Connect IQ. Témata jsem trochu upravil, přidal možnosti konfigurace (barev a zobrazovaných datových polí) a nyní už jsou opět volně ke stažení. A vypadá to, že se jim celkem daří. Po prvních dvou týdnech už mají téměř 500 stažení a Zen Watch dokonce jedno maximální hodnocení.

Opět se jedná o vzhledy hodinek (WatchFace) pro následující modely hodinek: 
  • Forerunner 230
  • Forerunner 235
  • Forerunner 630
  • Forerunner 735XT

Zen Watch

Zen Watch
Zen Watch je opravdu jednoduchý vzhled připomínající kresbu japonským štětcem. Ve výchozím nastavení zobrazuje téma pouze čas, který mění barvu podle aktivity. Při neaktivitě delší než hodinu, respektive 90 minut, hodinky mohou změnit barvu podle nastavení. Na hlavní obrazovce je kromě času možné zobrazit další dvě datová pole. Až čtyři další datová pole pak mohou být zobrazena na druhé obrazovce. Ta je aktivována na základě gesta - pokud hodinky zaregistrují pohyb podívaní se na čas (otočení zápěstí). Tím se druhá obrazovka aktivuje na 5 sekund, nebo do rozpoznání gesta otočení zápěstí zpět. Hlavní motivací tohoto vzhledu je tak naprosto čistý a nerušivý design, ale téma zároveň může poskytovat všechny důležité informace (pouze při pohledu na hodinky). 

Datová pole mohou zobrazovat: 
  • Nic (vypnuto)
  • Datum
  • Počet ušlých kroků 
  • Splnění denního cíle (%)
  • Stav baterie (%)
  • Ušlá vzdálenost (km) 
Odkaz pro stažení tématu Zen Watch


Hlavní obrazovka - 2 pole
Druhá obrazovka - 4 pole
Jiná barva při neaktivitě

Fluid

Fluid
Druhé téma připomíná přelévající se kapalinu, nebo písek v přesýpacích hodinách. Barva zobrazeného času se totiž postupně "odsýpá" podle doby neaktivity. Po hodině sezení tak dojde k odsypání celé barvy "aktivity" (ve výchozím stavu zelená) a následující hodinu bude naopak přibývat barva "neaktivity" (ve výchozím stavu červená). Barvy lze ale opět nastavit podle libosti. 

Toto téma implementuje vlastní algoritmus detekce neaktivity (nepoužívá Garminem definovaný "move bar"). Jedná se o trochu zjednodušený princip jako u tématu ActiveDots. V nastavení je možné zvolit počet kroků za minutu, který je potřeba ujít, aby došlo k vynulování počítadla neaktivních minut. Ve výchozím stavu je tato hodnota 35 kroků, ale lze ji nastavit v rozmezí 10 - 100. Podobně jako u Zen Watch, i tento vzhled podporuje až dvě datová pole na hlavní obrazovce a čtyři pole na druhé obrazovce. Oproti Zen Watch lze navíc konfigurovat i formát zobrazovaného data.

Odkaz pro stažení tématu Fluid

Postupné odsypávání aktivity
Postupné přisypávání neaktivity

Veškeré moje aplikace v obchodě Connect IQ:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.