neděle 17. prosince 2017

Inspirace na vánoční cukroví

Přemýšlíte, jaké vánoční cukroví letos připravit? Co takhle místo české klasiky v podobě bílé mouky, másla a cukru zkusit něco zdravějšího a chutnějšího? Navíc pokud máte lepší mixér, tak i jednoduššího? Jen levnější to určitě nebude. Já už mám cukroví na letošní Vánoce rozmyšlené a první část surovin už doma. Teď už jen čekám na druhý balíček. Letos jsem toho objednával "trochu" víc - celkem 32 kilo oříšků, semínek a sušeného ovoce, tak snad to bude stát za to :)

Mojí klasikou bude opět nepečené cukroví. Co minulý rok moc nefrčelo byly kuličky z mungo fazolí, takže ty s klidným srdcem vynechám. Místo nich plánuji raffaelo a druhé kuličky pak z osvědčeného "těsta" na oříškové tyčinky. Ty pak plánuji obalit v kokosu, nebo karobu. Podle nálady se pak možná ještě pustím do arašídových koulí.

První krabice surovin už přišla
Jako další druhy plánuji také něco ve formě čtverečků, případně tyčinek. Letos bych chtěl vyzkoušet galaxy tyčinky s malinami a borůvkami, které vypadají opravdu luxusně. A k tomu pak jednoduché kostičky z kokosového másla a tahini pasty.

To by z nepečeného cukroví mělo stačit. Jen se trochu bojím o životnost takového cukroví. Týden v lednici by mělo vydržet bez problémů, pak už je asi lepší použít mrazák. Každopádně cukroví nebude moci určitě ležet celou dobu v místnosti na míse.  

Co by to ale bylo za Vánoce bez vůně pečeného cukroví? Proto jsme se letos pustili alespoň do jednoho - datlových sušenek. Na rozdíl od minulého roku jsme však tentokrát vynechali čokoládu - posledně se to opravdu nevydařilo a cukroví vypadalo hrozně. Kdyby to pak náhodou nestačilo, tak mám v záloze ještě osvědčené sušenky z burákového másla, ale ty zrovna úplně vánoční nejsou. 
Borůvkový koláč

A pokud je někdo zvyklý na Vánoce mít i dort, tak tady jsou tři tipy na parádní raw dorty:
Tak ať se daří a přeji pěknou vánoční atmosféru a co nejméně oddělaných mixérů :)   

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.