pátek 25. listopadu 2016

Velká Cena Monaka

Cílová. *
37. Velká Cena Monaka je závod pořádaný v rámci série závodů o cenu Monaka. Závod se běží v okolí Slatiňan se startem a cílem poblíž restaurace Monako (ne opravdu jsem kvůli tomuto závodu nejel do státu Monako :) ). Po asi roce se jednalo o první kratší závod, který jsem běžel - 10 km. A tempo mě opět trochu zaskočilo.


Na start se nás postavilo okolo 140 a já startoval asi ve třetí řadě. Hned po odstartování se běželo pěkně z ostra. Předbíhalo se na každém možném úseku, a hrozně moc lidí se snažilo nabrat trochu času při sebemenším seběhu. Držel jsem se zhruba uprostřed, těsně za Pavlem. Trochu přidávat jsem začal až v dlouhém stoupání na asi čtvrtém kilometru. Od té doby jsem běžel v podstatě co to šlo. Ale bylo mi jasné, že takto krátké závody asi nejsou pro mě. Sice jsem pár závodníků předběhl, ale stálo mě to dost sil. Prostě takhle rychlé tempo moc často neběhám, tak je to znát. Na druhou stranu je to dobrá změna a zpestření tréninku. Do cíle jsem doběhl celkově 16. v čase 41:14. Na to, že trasa byla na mé poměry dost kopcovitá (podle garminu převýšení okolo 160 metrů), celkem spokojenost. 

Nemuselo by být špatné příští rok si v rámci tréninků zkusit odběhnout celou sérii těchto závodů. Na rozdíl od Kunětické devítky se totiž běhají převážně v neděli, což je přece jen více dostupné. Uvidíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.